2016-11-15

Whisky Show Budapest 2016 képek

Kedves Whisky Show résztvevők! Ezen a slideshow-n keresztül megtekinthetitek a rendezvények készült képeket. 🙂 http://acydphotographie.pixieset.com/whiskyshow2016/ Találkozunk jövőre!

Részletek
2016-10-24

GIN GALÉRIA

Évről évre próbálunk újat nyújtani nektek, mindig valami olyat hozni, ami a korábbi évektől éltérő. Az egyik ilyen idei “újításunk” a Gin galéria lett. A tavalyi évben ezt a területet egyáltalán nem használtuk. A rendezvény kezdeti előkészületi szakaszában már éreztük, hogy valami űr van a szívünkben, amit ki kellene tölteni. Az eddig kihasználatlan galéria szinte…

Részletek
2016-10-24

A csodás GIN

Ha kíváncsiak vagytok, hogy milyen gin standokkal találkozhattok a rendezvényen, akkor kattintsatok az alábbi bejegyzésre: http://whisky-show.hu/gin-galeria/ A ginről: A gin egy égetett szeszes ital, amely olyan semleges ízű alkoholpárlatból (minőségi változatok esetén legtöbbször gabonaszeszből) készül, amit a közönséges boróka tobozbogyójával vagy annak kivonatával ízesítenek. Olykor sok más fűszert is felhasználnak, de ízében mindig a boróka dominál….

Részletek
2016-10-16

Teeling

A Teeling Whisky Company egy független ír cég, akik nem mellesleg saját lepárló építésébe kezdtek 2014-ben. Ezzel 125 év után az első újonnan megnyíló lepárló lett Dublinban, ezzel élesztve újjá a nagy múltú dublini whiskey-főzést. A Teeling név nem újdonság az ír whiskey ipraban, hisz a család 1782 óta főzött whiskeyt. Most pedig újra fognak, hisz…

Részletek
2016-10-16

Delamain cognac

A cognacról általánosságban: A cognac (ejtsd: konyak) tölgyfahordóban érlelt, eredetvédett francia borpárlat. Nevét előállítási helyéről, a franciaországi Cognac község borvidékéről kapta, melyet fehérbora, majd a belőle készült párlat tett híressé. A cognac nemzetközi eredetvédelem alá esik, amely többek közt az Európai Unióra és az Amerikai Egyesült Államokra is kiterjed. Szabályozása nemcsak a termő- és előállítási területet,…

Részletek
2016-10-16

A Castarède ház

Több mint 180 év tapasztalat és munka, valamint e nemes ital iránti olthatatlan szenvedély van a Castarède Armagnac minden egyes cseppjében. A Castarède család 6 generációja foglalkozik armagnac-kal, 1832-ben ők voltak az elsők, akiket mint armagnac kereskedőket jegyeztek be. Ezen kivételes tapasztalat felhasználásával a legmagasabb minőségű armagnac-ok között válogathatnak, hogy mely darab kerüljön lepalackozásra illetve…

Részletek
2016-10-16

Az armagnacról

Történet Az armagnac a legrégebben gyártott francia borpárlat. Már a középkorban is ismert volt gyógyító hatásáról. Készítéséről a 14. századtól kezdve vannak feljegyzések; a legelső ismert ezek közül Vital Du Four bíboros 1310 körül írt jegyzete, amelyben a párlat 40 féle jótékony hatására hívja fel a figyelmet. Később mind inkább fontos kereskedelmi cikk lett (főként…

Részletek
2016-10-16

Clément hagyomány

Látogatás a Clément birtokon. A Le Francois városában található Clément birtok egy igen régi cukornádültetvénynek ad otthont, és a Rhum Agricole születési helyeként tekinthetünk rá. Ezt a helyet gazdagon átszövi a francia Karib-térség történelme, a Hayot család jóvoltából pedig mindez a kulturális örökség a további évszázadoknak is meg lett őrizve. A korábban de l’Acajou („dölágázsu”)…

Részletek
2016-10-16

A rumról

A rumról A rum cukornád levéből vagy melaszból (a cukornád feldolgozás során keletkező, a rumkészítéshez még elegendő cukrot tartalmazó, melléktermék), élesztő segítségével erjesztett alkoholos ital. Desztillálás után színtelen folyadék, melyet néhány hónaptól elkezdve, akár több tíz évig is érlelhetnek, így nyeri el sötét színét. A konyaktól, vagy a skót whiskytől eltérően, a rumnak nincs egzakt…

Részletek
2016-10-16

Calvados Christian Drouin

Általánosságban a calvadosról: A Calvados hagyományos normandiai almaborból készített, érlelt gyümölcspárlat. A francia köznyelvben gyakran használt a calva rövidített név. A calvados készítése szempontjából meghatározó, hogy a friss almalé mekkora cukor-, illetve savtartalommal bír, egy jó minőségű ital elkészítéséhez édes, keserédes, savanyú és keserű almákat is fel kell használni meghatározott, egyéni recept szerinti arányban. A…

Részletek