2016-10-16

Calvados Christian Drouin

Általánosságban a calvadosról: A Calvados hagyományos normandiai almaborból készített, érlelt gyümölcspárlat. A francia köznyelvben gyakran használt a calva rövidített név. A calvados készítése szempontjából meghatározó, hogy a friss almalé mekkora cukor-, illetve savtartalommal bír, egy jó minőségű ital elkészítéséhez édes, keserédes, savanyú és keserű almákat is fel kell használni meghatározott, egyéni recept szerinti arányban. A…

Részletek
2016-10-08

Lost Distellery

A Lossit farmlepárló 1821-től 1860-ig működött Islay szigetén, Ballygrant falutól nem messze. Ez volt a leghosszabb ideig üzemelő farmlepárló a 19. században. Raktárait anno Caol Ila érlelésére is használták. Az épület szerkezete még ma is megvan, lakóházként használják. Mint a legtöbb Islay malt, a Lossit whiskyje is erősen tőzegelt, füstös ízű volt. Ennek a már…

Részletek
2016-10-08

Wemyss

A Wemyss (ejtsd: ‘vimsz’) egy független palackozó társaság, amelyet nem kötnek szigorú pénzügyi avagy mennyiségi elvárások úgy, mint az iparág más szereplőit, ezért figyelmét maximálisan a minőségre tudja irányítani. A lepárlók hordóit gondos válogatásnak vetik alá (ebben nemcsak whiskys, hanem boros múltjuk is sokat segít), és csak a nagyon jó minőségűeket veszik meg, hogy aztán…

Részletek
2016-10-01

Koval

A Koval lepárlót egy házaspár, Robert és Sonat Birnecker alapította 2008-ban. Mindketten a lepárlási technikák elismert szakértői nemzetközi szinten, akik egyetemi karrierjüket adták fel azért, hogy létrehozzák saját, kézműves főzdéjüket Chicagóban. Ezzel a Koval az első szeszfőzde, amely megnyitott Chicagóban a szesztilalom óta. Egy tanácsadócég tulajdonosaként (is) számos lepárlóberendezés tervezésében, telepítésében és elindításában segédkeztek szerte…

Részletek
2016-09-26

Santa Teresa

A Ron Santa Teresa egy családi tulajdonban lévő, igen innovatív venezuelai vállalat, amely a rumok mellett számtalan likőrt és brandyt is előállít. A Santa Teresa birtoknak és a hozzá kapcsolódó növénytermesztésnek, majd alkohollepárlásnak igen gazdag története van, amely szervesen kapcsolódik a venezuelai történelemhez, gazdái mindig élen jártak az újításban és fejlesztésben hozzájárulva ezzel az ország…

Részletek
2016-08-31

A Whisky Csodálatos Világa

Nem szégyen úgy szeretni valamit, hogy igazából nem sokat tudunk arról, hogy honnan jött, hogyan készítik, mik teszik azzá, ami. Ami finom, az finom! De miért is ne használnánk ki a lehetőséget arra, hogy elmélyedjünk kedvenc italunk történetében, ha már egyszer ez a lehetőség gyakorlatilag az ölünkbe hullik? Mindenden évben próbálunk olyan újításokat bevezetni a…

Részletek
2016-08-31

Szakmai jegyek igénylése

Kedves Érdeklődő, Tisztelt kolléga! Köszönjük érdeklődését a Whisky Show 2016 szakmai programjai iránt. A Whisky Show korábbi rendezvényein – az egyre fokozódó népszerűségből fakadó vendégszám mellett – minden igyekezetünk ellenére sem tudtuk megoldani, hogy a szakmai érdeklődők megfelelően mély információkat tudjanak kapni a kiállítóktól, a termékekről. Ezért próbáljuk meg idén egy extra szakmai nappal kibővíteni…

Részletek
2016-08-21

Whisky Show 2015 képek

Kedves Whisky Show 2016 Látogatók! Előzetesen összeszedtünk Nektek pár képet a tavalyi rendezvényről. Üdvözlettel, Szervezők

Részletek